FAS-AIR®

FAS-AIR®-ilmanvaihtotekniikalla tuotetaan puhdasta ilmaa haluttu määrä, halutussa lämpötilassa – kohteeseen parhaiten sopivalla tavalla

FAS-AIR®

LTO

Tehokas FAS-AIR®-lämmöntalteenottojärjestelmä mahdollistaa tehokkaan primäärienergian hyödyntämisen. Varsinainen lämmöntalteenotto on suljettu nestepiiri, mihin lisälämpö tuodaan tehokkailla lämmönsiirtimillä.

 

Jäähdytys

Jäähdytystä käytettäessä poistopatteri toimii lauhduttimena ja kohteittain optimaalisesti mitoitetut patterit ovatkin järjestelmän sydän. Jäähdytyksen lisääminen järjestelmään ei tuo suuriakaan lisäkustannuksia.

 

Käyttötuntien ulkopuolella

Ilmanvaihdon ajaminen puolikkailla tai vajailla ilmamäärillä käyttötuntien ulkopuolella on ollut epäedullinen keino säästää energiankulutuksessa. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä syystä, että tietyille ilmamäärille optimoitujen LTO-järjestelmien hyötysuhteet ovat romahtaneet silloin kun ilmamäärät on laskettu vajaiksi. Syntyneet säästöt ovat olleet luokkaa plus miinus nolla.

Ika-Air Oy:n patentoimalla tekniikalla voidaan rakennuksen käyttötuntien ulkopuolella käyttää ilmanvaihtoa vajailla ilmamäärillä hyötysuhteen säilyessä mitoitetussa optimiarvossa. Tämä taas tuntuu huomattavana säästönä loppukäyttäjän kukkarossa ja ympäristön kuormituksessa.

 

Miksi FAS-AIR®-tekniikka?

FAS-AIR®-tekniikan avulla voidaan rakennuskohteessa jättää pois kallis ja suuri rakennusliikkeen rakentama ilmanvaihtokonehuone, mahdollinen lauhdutin sekä jälkilämmityspatteri.
Tehokkaan LTO-järjestelmän ja kohdekohtaisen patterimitoituksen ja suunnittelun ansiosta

FAS-AIR®-tekniikalla toteutettu ilmanvaihto tulee edullisemmaksi vaihtoehdoksi ja huomattavasti helpommaksi ratkaisuksi niin loppukäyttäjälle, tilaajalle kuin rakennuttajallekin.

 

FAS-AIR® konehuoneet

Täysin valmiit ja tehtaalla koekäytetyt iv-konehuoneet suoraan työmaalle toimitettuna.

FAS-AIR®-Konehuoneet                 

 • Valmis konehuone uudisrakennuksiin
 • Suunnitellaan aina kohdekohtaisesti.
 • Vain 2,7m korkeus mahdollistaa myös ullakkoasennuksen. Vesikattoa ei tarvitse edes lävistää, jos ilmanotto ja -poisto saadaan talon päätyseiniin
 • Kooltaan 15 – 20 m2 (noin +/- 2,0 m3/s)
 • Täysin paloeristetty EI60 ja tarvittaessa vesikattosovitteinen ja säänkestävä
 • Sisältää kaiken tarvittavan. Tarvitsee vain kytkeä talotekniikkaan.
 • Optiona jäähdytystekniikka ja mahdollisuus käyttötehon pudottamiseen LTO:n hyötysuhde säilyttäen (asuinrakennuksissa ei pudotusta)

Fas-Air®-ilmanvaihtokonehuoneet

Täysin valmiit ja tehtaalla koekäytetyt iv-konehuoneet suoraan työmaalle toimitettuna.
Valmis Fas-Air®-ilmanvaihtokonehuone on kompakti ja tilaa säästävä ratkaisu, mikä sisältää kohteeseen yksilöllisesti mitoitetun ilmanvaihtotekniikan. Kustannustehokkuus on omaa luokkaansa jättäen pois perinteisen konehuoneen rakennus- ja urakointikustannukset, joihin perinteisesti palaa sievoinen summa rahaa. Lisäksi kompaktin kokonsa ansiosta Fas-Air®-ilmanvaihtokonehuone vie alle 20 neliötä rakennuksen ullakkoalaa jättäen tilaa muuhun käyttöön. Vesikatolle asennettaessa tietysti vielä enemmän.
Nestekiertoinen Fas-Air®-matalaenergiajärjestelmä takaa puhtaan ja asianmukaisen ilmanvaihdon rakennukseen korkean hyötysuhteen LTO:lla ja tarvittaessa jäähdytyksellä varustettuna. Konehuoneemme ovat täysin paloeristettyjä ja kohteeseen yksilöllisesti suunniteltuja valmiita yksiköitä.

Arkkitehti – Suunnittelija – Rakennuttaja – Rakennusliike…

Oli sitten toimenkuvasi mikä vain niin ota yhteyttä ja kerro meille kohteestasi. Katsotaan yhdessä, miten voitte hyötyä Fas-Air®-ilmanvaihtokonehuoneratkaisusta.

Tilansäästöä ja kustannustehokkuutta

Konehuoneemme on erittäin kompakti ja vie tilaa vain murto-osan perinteiseen konehuoneeseen verrattuna. Ylimääräisen tilan voi siten käyttää johonkin tuottavampaan tarkoitukseen.

 

Helppoutta

Koko konehuoneratkaisu yhdestä osoitteesta. Selkeä urakkaraja ja huolettomuus. Tehtaalla koekäytetty valmis laitos ja aikataulutettu toimitus juuri silloin kun pitää. Asennus auton lavalta kohteeseen yhdessä hujauksessa. Ei juurikaan kuluta rakennusliikkeen resursseja

 

Yksilöllisesti

Ilmanvaihdon ja sen vaatiman tekniikan tulee taipua tilaajan tarpeisiin ja rakennuksen puitteisiin. Ei toisinpäin. Mitoitamme ja suunnittelemme jokaisen konehuoneemme ja sen sisältämän tekniikan kohdekohtaisesti optimoiden.

 

Nykyaikaisesti

Konehuoneemme ovat rakennusmääräysten mukaisia ja tekniikka täyttää aina voimassa olevat viranomaismääräykset. Julkisiin tiloihin voimme myös toteuttaa tekniikan patentoimallamme ratkaisulla, minkä avulla ilmanvaihto voidaan ajaa vajaateholla rakennuksen käyttötuntien ulkopuolella hyötysuhteen siitä kärsimättä.

FAS-AIR® RST-koneet

Täysin valmiit ulkosovitteinen FAS-AIR® RST-koneemme vesikatoille ja saneerauskohteisiin

 • Valmis ulkosovitteinen ilmanvaihtokone vesikatolle ja saneerauskohteisiin
 • Suunnitellaan aina kohdekohtaisesti
 • Säänkestävä valmistusmateriaali RST
 • Kooltaan 4 – 6 m2 (noin +/- 2,0 m3/s)
 • Sisältää kaiken tarvittavan. Tarvitsee vain kytkeä talotekniikkaan.
 • Optiona jäähdytystekniikka ja mahdollisuus käyttötehon pudottamiseen LTO:n hyötysuhde säilyttäen (asuinrakennuksissa ei pudotusta)

 

Fas-Air® RST-ilmanvaihtokoneet

Täysin valmiit FAS-AIR® RST-koneemme ovat hyvä vaihtoehto esimerkiksi saneerauskohteisiin, missä on jo olemassa koneellisen ilmanvaihdon kanavistot, mutta vanha kone katolla vetää viimeisiään. Kohdekohtaisen suunnittelun ansiosta voimme toteuttaa haastavimpiakin toteutuksia. Monesti vanhat ulkosovitteiset ilmanvaihtokoneet ovat todellisia energiarosvoja. Lämmöntalteenotto on riittämätön tai pahimmassa tapauksessa sitä ei ole ollenkaan tai se on voitu joutua sammuttamaan talveksi ongelmien vuoksi. Siis juuri silloin kuin sitä tarvitaan.

FAS-AIR® RST-koneella voidaan palauttaa rakennuksen ilmanvaihto nykypäivän tasolle. Koneet voidaan varustaa jäähdytystoiminnolla ja ne voidaan valmistaa myös käyttötehon pudotuksella hyötysuhteen säilyttäen esimerkiksi julkisten rakennusten käyttötuntien ulkopuolista aikaa silmällä pitäen. Uudiskohteisiin FAS-AIR® RST-koneet sopivat hienosti silloin kun kohteeseen ei edellytetä varsinaista konehuonetta.

FAS-AIR® -LITE konehuoneet

Täysin valmiit FAS-AIR® LITE-ilmanvaihtokonehuoneemme ovat hyvä vaihtoehto uudiskohteisiin ja saneerauskohteisiin

 • Valmis ulkosovitteinen ilmanvaihtokone huoltotilalla vesikatolle ja saneerauskohteisiin
 • Suunnitellaan aina kohdekohtaisesti
 • Säänkestävä valmistusmateriaali RST
 • Kooltaan 6 – 8 m2 (noin +/- 2,0 m3/s)
 • Sisältää kaiken tarvittavan. Tarvitsee vain kytkeä talotekniikkaan.
 • Optiona jäähdytystekniikka ja mahdollisuus käyttötehon pudottamiseen LTO:n hyötysuhde säilyttäen (asuinrakennuksissa ei pudotusta)

 

Fas-Air® LITE ilmanvaihtokonehuoneet

 

Täysin valmiit FAS-AIR® LITE-ilmanvaihtokonehuoneemme ovat hyvä vaihtoehto uudiskohteisiin ja saneerauskohteisiin. Ne ovat mahdollisimman kompakteja konehuoneita vesikattosovitteisina silloin kun ei edellytetä paloeristettyä konehuonetta ja siihen kulkua porraskäytävästä. Suurimpana erona FAS-AIR® RST-koneisiimme nähden on LITE-konehuoneen lämmin huoltotila valaistuksella.